Proefpakket Van Nahmen Appelsap, Alcoholvrij, 6x75cl

€ 29,95

Zes verschillende sappen van appel, alle 100% puur sap. Culinair, exclusief en verrassend


Zes culinaire en verrassende appelsappen. Elk appel ras geeft een geheel eigen smaak en aroma. Ervaar deze unieke verschillen met dit handige proefpakket. Serveertip: de ideale drinktemperatuur is 12 – 14°C, drinken in een witte wijn glas type Bourgogne. Het sap heeft een uitgebalanceerde exotische fruitzoete smaak en een lang aanhoudend zoet tot licht zuur aroma. In dit proefpakket vind je de volgende heerlijke appelsappen:


1 fles Van Nahmen Kaiser Wilhelm Appelsap: de Kaiser Wilhelm appelsap heeft een rijk pallet aan aroma's. Het is delicaat-geurig en toont een sappig frisse, eerder geel-fruitige appelsmaak met nuances van limoen en witte bloemen zoals jasmijn of vlierbloesem. In de smaak domineert een aangename bijna gekarameliseerde zoetheid, die opnieuw de gele fruitsmaken benadrukt. in de nasmaak een verfrissende milde zuurgraad.


1 fles Van Nahmen Jonagold Appelsap: 100% puur sap met subtiele zuurgraad en romige textuur. Dit sap heeft een groot glas nodig om zijn aroma's van pracht te ontvouwen. Laat in de neus minder appelaroma's zien, maar eerder intense tonen van rijpe wijngaardperzik, kruisbessen en exotisch fruit zoals kiwi, mango en papaja. De smaak wordt gedomineerd door een aangename fruitzoetheid, die wordt gerevitaliseerd door een subtiele zuurgraad. Kortom, een sap met rijpe, verbazingwekkend exotische aroma's, dat speelt in de mond met een romige textuur.


1 fles Van Nahmen Elstar Appelsap: een 100% puur, vrij fris en licht appelsap, dat perfect geserveerd kan worden in een Riesling-glas. De neus vertoont aroma's van citrus, guave, hooibloemen en stevige vlezige gele appels. De smaak wordt verlevendigd door een knapperige zuurgraad en een subtiele zoute mineraliteit, die het sap een aangename scherpe smaak geeft. De subtiele zoetheid draagt ​​het gele fruit en de graszoete smaken uitstekend. Een 'licht' sap met aangename frisheid en bijna droge afdronk.


1 fles Van Nahmen Appelsap van Boomgaardweiden: bloemige aroma's van hooibloemen en vlierbloesems. In de smaak proeven we rijpe, sappige, geelvruchtige appels en een vleugje citroencrème, gember en mandarijn. Het pallet wordt verlevendigd door een uitgebalanceerd spel van subtiele zoetheid en sappig-frisse zuurgraad. Voeg daar nog een vleugje tannine aan toe, wat het sap een meer hartige, zoete en droge afdronk geeft. De afdronk is opnieuw met rijpe appeltonen en een muntachtige citrusachtige frisheid.


1 fles Van Nahmen Cox Orange Appelsap: het 100% pure Cox Orange sap heeft fijne aroma's van ananas, mandarijn, banaan, rijpe peer, witte boombloesems, vanille en cederhout. De smaak is licht fruitig zoet, heeft een volle body en kent een bijzonder romige textuur. Voeg daar een subtiele kruidentoon aan toe, evenals een subtiele tannine, die nog meer facetten toevoegt aan de lange, sappige, fruitige afdronk en zorgt voor een droge afdronk. Drink het sap vanwege de romigheid uit een Bordeaux glas voor rode wijn.


1 fles Van Nahmen Rheinischer Bohnappel: Een sap met een ingetogen neus en een volle smaak. Het sap loopt lichtgeel en van nature troebel in het glas. Een delicaat boeket met aroma's van kruisbes, festfleischigem appel, acaciabloesem, rozenbottel en citroenmelisse. De smaak toont een spannend spel tussen subtiele zoetheid, frisse zuren en een zijdezachte steiger Een delicaat en speels appelsap dat perfect kan worden gedronken bij te eten als droge witte wijn.


In de pers


Ons heerlijke proefpakket was de redactie van het Food Magazine Delicious ook al opgevallen. Dus schreven ze er een mooi stukje over:


Delicious artikel over Van Nahmen Appelsap proefpakket


Foto: artikel in Delicious Magazine.
Artikelnummer: VN712900
Duitsland | Niederrhein | Ongeopend 2 jaar houdbaar | Lichtzoet
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Details
  • Additional Info
  • Labels
Van Nahmen vruchtensappen
Alcoholvrije vruchtensappen geinspireerd op de traditie van wijn

Introductie

Voor ons werk komen we in vele keukens. Van grand café tot sterrenzaak. Het viel ons op dat we steeds vaker geweldig smaakvolle alcoholvrije dranken kregen aangeboden. Vaak zelf gemaakt en gefermenteerd. Was dit toeval? Een hype? Of een trend? We weten het niet , maar we weten wel dat wij zijn gegrepen door de kwalitatief hoogwaardige alcoholvrije alternatieven voor wijn. We gingen op zoek naar oplossingen. Moesten we de dranken zelf gaan ontwikkelen? Maar hoe dan? Of waren er alternatieven. Op een dag leverden we wijn bij Restaurant Stones. In de wijnkelder lag een indrukwekkende serie vruchtensappen in wijnflessen, geintroduceerd door Feike Postma (ex-Librije), die ze had leren kennen bij De Librije. Het bleek van het merk Van Nahmen. Van Nahmen maakt vruchtensappen maar benadert de categorie met een wijnfilosofie. Men heeft een Master of Wine aangetrokken die nagedacht heeft over sap-spijs combinaties. Alle sappen zitten in wijnflessen en er zijn proefnotities opgesteld. We kregen enkele proefglaasjes aangeboden en het was direct duidelijk. Hier moesten we werk van maken. 

"Het viel ons op dat we steeds vaker geweldig smaakvolle alcoholvrije dranken kregen aangeboden. Vaak zelf gemaakt en gefermenteerd. Was dit toeval? Een hype? Of een trend?"

Prowein 2018

We hadden geluk. Het was bijna weer Prowein (s' werelds grootste wijnbeurs in Dusseldorf) en net als wij, zou van Nahmen er ook zijn. Kortom, tijd voor een afpsraak. We maakten kennis met een charmante heer genaamd Piero. We proefden de hele range door en nu wisten we het zeker: dit is 'goud'. We proefden sappen, nectars en de fruit-secco's. De ene nog lekkerder dan de andere. Sommige lieflijk zoet, anderen uitdagend complex, en ideale kandidaten voor... in een wijnarrangement. Puur, maar ook in de mix, aangelengd met mineraalwater of een mooie Champagne (tip!).

"Dit is 'goud'. We proefden sappen, nectars en de fruit-secco's. De ene nog lekkerder dan de andere." 

Van Nahmen vruchtensappen

100 jaar traditie

"Tradition verpflichtet!" Is een motto dat Van Nahmen na 100 jaar nog trouw volgt. Traditie betekent ook innovatie, want er is geen traditie zonder continue verbetering en ontwikkeling. Het familiebedrijf Van Nahmen kent een lange traditie in fruitverwerking. 

"Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de belangrijkste producent van culinaire vruchtensappen." 

In 1917 werd de ‘Rheinische Apfelkrautfabrik’ opgericht, een fabriek voor de productie van appelstroop, en in 1930 zijn ze begonnen met de productie van appelsap uit de regio, in eerste instantie als verwerkend loonbedrijf. Ook vandaag de dag nog laten eigenaren van boomgarden aan de Niederrhein en uit het aangrenzende Munsterland hun fruit bij hen tot sap verwerken. Van Nahmen levert daarbij een belangrijke bijdrage aan het behoud van de natuur. Sinds 1994 heeft men zich aan de NABU (Naturschutzbund) verbonden. Zij zetten deze ambachtelijke traditie in de 3e en 4e generatie voort, wat betekent dat zij al het fruit van eigen bodem zelf persen en verwerken. Alleen op die manier kunnen zij het productieproces van de rijpe vrucht tot het meest verfijnde sap garanderen. De interne kwaliteitseisen liggen daarbij ver boven de wettelijke normen. Het feit dat 18 van hun vruchtensappen in 2013 werden bekroond met een onderscheiding van het Duitse landbouwschap bewijst dat ons streven de moeite waard is.

Alleen het mooiste fruit

Het handgeplukte fruit komt rechtstreeks uit de boomgaarden en wordt door Van Nahmen zelf geperst en verwerkt, zonder extra toevoegingen. Alleen het gaafste fruit komt in aanmerking. Van de boeren wordt verwacht dat ze het fruit zo lang mogelijk aan de boom laten hangen. Volgens eigenaar Peter Van Nahmen draagt deze slowfood-gedachte bij aan de kwaliteit van het sap. ''Laat de boom uitmaken wanneer het fruit het rijpst is. Pas als de boom het fruit bijna loslaat en laat vallen, is het tijd om te oogsten. Op dat moment is het fruit vol van smaak en aroma. En dat proef je terug in het sap.

"Alleen het gaafste fruit komt in aanmerking. Van de boeren wordt verwacht dat ze het fruit zo lang mogelijk aan de boom laten hangen."

Levering van appels bij Van Nahmen

Foto. Levering van appels bij Van Nahmen

Net als bij wijn

Peter van Nahmen werkte vele jaren voor een grote wijnimporteur voordat hij bij zijn vader, Rainer, in het familiebedrijf ging werken. Romana Echensperger, een gerenommeerde sommelier en tevens Master of Wine. Ze heeft een proefnotitie geschreven over elk van de vruchtensappen die worden geproduceerd. Daarbij heeft ze tevens uitgezocht wat de optimale sap-spijs combinaties zijn. Deze suggesties zijn bij elk van de sappen beschikbaar op onze website. 

Voor zijn sappen maakt Peter per vruchtensoort zoveel mogelijk gebruik van één ras. Inderdaad, net als de monocépagewijnen die gemaakt zijn van één druivenras. Van Nahmen experimenteert graag met traditionele fruitrassen. De sapfabrikant stimuleert boeren om ook fruitrassen te verbouwen die minder populair zijn bij de grote supermarkten. Het eeuwenoude appelras Sternrenette (bij ons bekend als de sterappel, het klassieke kerstappeltje) bijvoorbeeld, groeit slechts in een aantal boomgaarden. De smaak van dit sap is sterker en frisser dan de smaak van 'gewone' appelsap, dat is gemaakt van een mix van appelrassen. Inmiddels biedt Van Nahmen tegenwoordig een assortiment aan van bijna dertig verschillen sappen, vaak van singe varietal, soms een blend. En heel bijzonder, ook van bekende wijndruiven als Dornfelder en Riesling. Serveertip? Schenken in een mooi wijnglas, eventueel met bruisend bronwater of mousserende wijnen zoals Champagne, Cava of Prosecco (verhouding 1:1).

"Voor zijn sappen maakt Peter Van Nahmen per vruchtensoort zoveel mogelijk gebruik van één ras. Inderdaad, net als de monocépagewijnen die gemaakt zijn van één druivenras."

Peter Van Nahmen met vader

Foto. Peter Van Nahmen met vader Rainer

Van staatsbanket tot topgastronomie

Van Nahmen wordt op vele plaatsen geschonken. Ook op plekken waar culinair op topniveau wordt gewerkt. Niemand minder dan Jan-Göran Barth, de chef van het kantoor van de federale president, serveert de Van Nahmen sappen aan gasten bij staatsrecepties en gebruikt deze ook om hun maaltijden te bereiden. Ook worden de sappen veelvuldig gebruikt in de keukens van sterrenrestaurants. De pure smaken zijn een geweldige inspiratie voor menig sterrenkok. Vaak met veel creativiteit biedt men de gasten een smaakvol alcoholvrij alternatief voor een wijnarrangement. 

NEW! Fruit-Secco's

Elk sap heeft zijn eigen, onmiskenbare smaak en aroma. Deze bijzondere smaak is ook een handelsmerk voor innovatieve producten, zoals de nieuwste serie Fruit-Secco's. Zij zijn een perfect alternatief voor mousserende wijn en Champagne. 

Producent Van Nahmen
Bekroond door: Nog geen beoordeling
Type Juices, Alcoholvrij, Vegan
Smaak Lichtzoet
druif Appelsap, Cox Orange Appels, Elstar, Jonagold, Kaiser Wilhelm Appels, Rheinischer Bohnapfel, Schöner von Boskoop Appel
Land Duitsland
Regio Niederrhein
Prijs € 29,95
Prijscategorie  > 20 euro

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

BASED ON YOUR SELECTION, YOU MAY BE INTERESTED IN THE FOLLOWING ITEMS:

Proefpakket Van Nahmen Mini Mix 6x25cl (0% Alc.)

Proefpakket Van Nahmen Mini Mix 6x25cl (0% Alc.)

Normale prijs: € 18,00

Special Price € 17,00

Proefpakket Van Nahmen Maxi Mix 6x75cl (0% Alc.)

Proefpakket Van Nahmen Maxi Mix 6x75cl (0% Alc.)

Normale prijs: € 32,50

Special Price € 29,95

[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 23847424
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem