Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone 2019

€ 14,45

Intense rode wijn, 30% op eiken vaten, Vivino best seller met 4.3 ster

Achtergrond


Deze wijn viel op vanwege de hoge score bij Vivino. Dus we hebben hem maar eens besteld en geproefd en we waren direct overtuigd. Een rijke, zware en volle rode wijn voor de lieghebbers van deze typische Italiaanse stijl.


De Biscardo familie heeft samen met een aantal boeren in Emilia Romagna deze 100% Sangiovese gecreëerd. De oogst vindt plaats aan het einde van de herfst wanneer de gedeeltelijk gedroogde druiven handmatig geplukt worden. Deze rozijnen die aan de stokken hangen worden na de oogst in manden verzameld en gedroogd. Een techniek genaamd 'appassimento methode', die ook toegepast wordt bij een Amarone. Aan het einde van december vindt de maceratie plaats op lage temperaturen. Daarna wordt de wijn bewaard op de lie tot aan maart. 30% van de wijn oudert op eiken houten vaten.


Proefnotitie


De Enigma heeft een intense zwarte kleur met harmonieuze aroma's van rode vruchten en zwarte bessen. Een fijne, goed uitgebalanceerde wijn, met zachte en zoete tannines. 


Wijn & Spijs


De Enigma is heerlijk als geniet- of borrelwijn, met een goed boek of bij de openhaard. Verder goed te combineren met vleesgerechten, oude kazen en traditionele Italiaanse vleesgerechten.


Awards


Vivino best-seller met maar liefst 4.3 ster voor jaargang 2018.

Artikelnummer: WT547618
Italië | Rubicone | 2019 | Krachtig & Fruitig
Nog 67 stuks op voorraad
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Details
  • Additional Info
  • Expert Review
  • Labels

Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd. De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannines in de afdronk. Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.

Producent Biscardo
Bekroond door: Vivino
Type Rood
Smaak Krachtig & Fruitig
druif Sangiovese
Land Italië
Regio Rubicone
Prijs € 14,45
Prijscategorie 10-20 euro

Vivino score 4.3 ster voor jaargang 2018

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 23577688
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem