De wijk: oktober 2020
Boeuf Bourguignon is een klassiek gerecht uit de Bourgogne wat uitgegroeid is tot een van de meest gewaardeerde culinaire recepten van Frankrijk. Als je het goed wilt maken moet je er ruim de tijd voor nemen.
Dit rijke rundvlees gerecht vraagt om een niet al te zware wijn, met kruidigheid en fijne zuren als tegenwicht voor het vet in de stoofpot. We hebben vijf heerlijke wijnen geselecteerd. Lichtjes koelen en genieten maar!
Subtiel, harmonieus en charmant … net als de makers. Aroma's van bosbessen, rijpe kersen en een vleugje mokka. Elegante, soepele, uitgebalanceerde rode wijn. Kruidig, fruitig en soepel met zijdezachte tannines. Meer dan een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Unieke rode wijn van wijntalent Juliane Eller. Met de geur van kers en fijn hout. De smaak is aards, kruidig met bessenfruit. Prachtige finale, geconcentreerd met Bourgondisch randje. Perswijn 15 pt, Vivino score 4.2.
Heerlijke ‘vegan friendly’ Oostenrijker van droge minerale bodems. Volfruitig, met bossen bramen en ander zwart fruit. Sappig, kruidig en met fijne zuren. Nr 49 uit de Top 100 Best Buy 2019 van WineEnthusiast.
Klassieke begeleider van boef Bourguignon: van 50 jaar oude druiven uit de regio Cotes de Nuits: kruidig, kers, cassis, thee, volfris, niet zwaar, snuf hout rond het mooi af. 8,5 van Harold Hamersma en 15,5pt van Perswijn.
Heerlijke wijn uit Zuid Afrika. Vrouwelijk, mysterieus, elegant en met liefde gemaakt door de Nederlandse wijnmaakster Monique Breuer.