Wat Drink Ik Bij Rendang?



  

De Wijk, 8 november 2020

   

Wij zijn dol op Indonesisch eten. Het is rijk, kruidig en gevarieerd. We raken er werkelijkwaar nooit op uitgekeken. Maar wat drinken we erbij? In deze blog geven we vier heerlijke en uiteenlopende tips. Laat je inspireren en maak er een feestje van!

   

TIP No. 1


Fleurelle 
Rijke, florale witte wijn voor € 8,95 per fles

De favoriet op de proeftafel bij de Kip Tandoori, maar veel te snel uitverkocht. Ook heerlijk bij Rendang dus nogmaals getipt. 

Proefnotitie
Fleurelle is een blend van vijftig procent muscat en gelijke delen pinot blanc en sylvaner. De wijn is ongecompliceerd heerlijk met fris en geurig wit fruit. Traditioneel een ideale begeleider van asperges maar ook heerlijk als aperitief of in combinatie met zomerse salades, mosselen en lichte visgerechten een pittige Aziatische gerechten.
 
BESTELLEN

   

TIP No. 2

Willsark London Göse Beer 30cl
Een sprankelend, fruitig en fris bier dat speciaal gebrouwen is voor foodpairing
€ 3,15 per fles of € 75,60 per box van 24 fles


Willsark is een göse bier en specifiek ontwikkeld voor de gastronomie. Het is dan ook perfect voor foodpairing door de prachtige balans tussen het citrusfruit, het ziltige karakter en de lichte zuring. Heerlijk bij oesters, vis en pittige Aziatische gerechten.
 
BESTELLEN

   

TIP No. 3


Van Nahmen Juicy Tea (Alcoholvrij)
Heerlijke frisse 0% alc. begeleider van Aziatische gerechten. Fris, kruidig en lichtzoet voor € 9,75 per fles


Proefnotitie
Samen met gerenommeerde theesommeliers heeft Van Nahmen deze mousserende sappen ontwikkeld. En dat proef je. De Riesling-druiven geven Sparkling Juicy Tea zijn fruitige basis; Verbena, jasmijn en een vleugje munt geven het zijn Aziatische 'touch'. Het product wordt gemaakt volgens een cold brew proces en is vegan-friendly.

 
BESTELLEN

    

TIP No. 4

Viu Manent Carménêre reserva
Kruidige, volle, rode Argentijn
Voor € 8,95 per fles 


Proefnotitie
Rijke, kruidige wijn met een volfruitige smaak van rijpe pruimen, aardbei, framboos en zwarte bessen. Aangenaam fris met soepele tannines en een lange afdronk. Perfect bij pasta’s, vegetarische en (pittige) stoofgerechten en bij geroosterd vlees.

Hamersma over de wijn
De Grote Hamersma 2018 8,5 punten: "Gaat steeds meer op de grote zus Carménère Gran Reserve lijken ... Volwassen bramen, zwarte peper en dikke kersen. Cacao en koffiearoma's nog in de kinderschoenen. De verduisteringsgordijnen half geopend. Beter geworden door een jaartje flessenrust."

 
BESTELLEN
Foto-tabel Lijst

10 van 12 producten

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  1. Viu Manent Carmenere Reserva 2019

    Deze stevig rode wijn van de typische Chileense druif Carménère komt uit de regio Colchagua in Chili. Een continentaal klimaat met droge, warme zomers. De bodems bestaan voornamelijk uit kalksteen, klei en leem. De handmatig geoogste druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks en krijgen daarna een korte lagering op eikenhouten vaten. Rijke, kruidige wijn met een volfruitige smaak van rijpe pruimen, aardbei, framboos en zwarte bessen. Aangenaam fris met soepele tannines en een lange afdronk. Perfect bij pasta’s, vegetarische en stoofgerechten en bij geroosterd vlees.

    De Grote Hamersma 2018 8,5 punten: "Gaat steeds meer op de grote zus Carménère Gran Reserve lijken. Tussen tafellaken en servet. Volwassen bramen, zwarte peper en dikke kersen. Cacao en koffiearoma's nog in de kinderschoenen. De verduisteringsgordijnen half geopend. Beter geworden door een jaartje flessenrust."

  2. Willsark London Göse Beer 30cl 4,6% Alc.

    Proefnotitie

    We willen graag met je toasten en doen dat met een uniek aanbod. Dit maal geen wijn maar…bier. Een bijzonder bier, een merk dat maar 1 bier heeft, Willsark London Göse. Willsark is gebrouwen met de hopsoorten Simcoe en Merkur. Die zorgen voor een belangrijk deel voor het fruitige karakter. Willsark is een bier met 4,6% alc. Het is een sprankelend, fruitig en fris bier dat speciaal gebrouwen is voor foodpairing. Samen met de brouwers van De Proefbrouwerij in het Belgische Lochristi.

    Fun fact: Willsark is vegan, omdat het bier geen isinglass bevat. Isinglass of visslijm is een stof verkregen uit gedroogde zwemblazen van vissen, gebruikt om wijn of bier mee te klaren of filteren.

    Foodpairing

    Willsark is specifiek ontwikkeld voor de gastronomie. Het is dan ook perfect voor foodpairing door de prachtige balans tussen het citrusfruit, het ziltige karakter en de lichte zuring. Houd je van oesters, ceviche, vis dan is dit bier een uitkomst als begeleider. Ook als aperitief en zelf als digestief een aangename verfrissing en genoegen voor je smaakpapillen.

    Erkenning

    “It’s is as delicious as you said, so much so that I am struggling to share it”, aldus de beroemde Chef Joe Trivelli van The River Café in London en schrijver van The Modern Italian Cook (Book of the Year bij OFM).

    Founder De Boer: ,,Inmiddels mogen we ons verheugen met het enthousiasme vanuit toch wel de top van de Engelse keukenbrigade. Denk aan sterrenchefs als Matt Abé en Tom Aikens, maar ook aan culinair columnist Joël Broekaert en biersommelier Fiona de Lange!” 

  3. Willsark London Göse Beer Box 24x30cl 4,6% Alc.

    Proefnotitie

    We willen graag met je toasten en doen dat met een uniek aanbod. Dit maal geen wijn maar…bier. Een bijzonder bier, een merk dat maar 1 bier heeft, Willsark London Göse. Willsark is gebrouwen met de hopsoorten Simcoe en Merkur. Die zorgen voor een belangrijk deel voor het fruitige karakter. Willsark is een bier met 4,6% alc. Het is een sprankelend, fruitig en fris bier dat speciaal gebrouwen is voor foodpairing. Samen met de brouwers van De Proefbrouwerij in het Belgische Lochristi.

    Fun fact: Willsark is vegan, omdat het bier geen isinglass bevat. Isinglass of visslijm is een stof verkregen uit gedroogde zwemblazen van vissen, gebruikt om wijn of bier mee te klaren of filteren.

    Foodpairing

    Willsark is specifiek ontwikkeld voor de gastronomie. Het is dan ook perfect voor foodpairing door de prachtige balans tussen het citrusfruit, het ziltige karakter en de lichte zuring. Houd je van oesters, ceviche, vis dan is dit bier een uitkomst als begeleider. Ook als aperitief en zelf als digestief een aangename verfrissing en genoegen voor je smaakpapillen.

    “It’s is as delicious as you said, so much so that I am struggling to share it”, aldus de beroemde Chef Joe Trivelli van The River Café in London en schrijver van The Modern Italian Cook (Book of the Year bij OFM).

    Erkenning

    “It’s is as delicious as you said, so much so that I am struggling to share it”, aldus de beroemde Chef Joe Trivelli van The River Café in London en schrijver van The Modern Italian Cook (Book of the Year bij OFM).


    Founder De Boer: ,,Inmiddels mogen we ons verheugen met het enthousiasme vanuit toch wel de top van de Engelse keukenbrigade. Denk aan sterrenchefs als Matt Abé en Tom Aikens, maar ook aan culinair columnist Joël Broekaert en biersommelier Fiona de Lange!”

     

  4. Marc Tempé Alliance Alsace Edelzwicker 2018 BIO

    Edelzwicker van Domaine Marc Tempé uit de Elzas. Een schitterende compositie van chasselas, sylvaner, gewurztraminer en pinot blanc. Na 2 jaar rijping een 1000 liter vaten volzacht en fris. Fijn kruidig,-witte bloemen, goede zuren.

    9 DGH 2017 (over de 2013): Dit is Tempés Edelzwicker, een blend van chasselas en alle andere rassen die hij verbouwt, met in deze vintage extra veel gewurztraminer – de specialiteit van het huis. Misschien is-ie daarom extra mooi, bloemig en kruidig, met prachtige zuren waar je direct plat voor gaat. Lees ook zijn andere wijnen. Wat zeg ik, próéf ook zijn andere wijnen.
    Veel beter wordt het niet, mensen.

    Guide Bettane & Dessauve 2018 (over 2014): "Top rapport qualité prix: Un nez ou le gewurzt est bien perceptible au nez (20% de l’assemblage dans le millésime) au nez, bouche très savoureuse, avec un élan salin et salivant de toute beauté, c’est gourmand et raffiné à la fois, parfait sur des sushis. Le très léger (1,7 g/l) est gommé par la belle nervosité et lui apporte la rondeur et le charme nécessaires."

  5. Marc Tempé Pinot Blanc Amzelle 2018

    Pinot Blanc van Domaine Marc Tempé uit de Elzas. Heerlijke medium bodied wijn met prachtige florale aroma's. Roos, honing en perzik in de neus, Ananas, perzik, kruiden, grapefruit en lemon van smaak. Prachtig in balans, beetje rokirig en mooie zuren.

  6. Van Nahmen Sparkling Juicy Tea Verbene Jasmijn Riesling, Alcoholvrij, 75cl

    We wisten dat het er aan zat te komen. Maar toen we ze eindelijk konden proeven op de Prowein 2019 waren we enorm verrast door de kwaliteit van deze prachtige Van Nahmen Spakling Tea's. Samen met gerenommeerde theesommeliers heeft Van Nahmen deze mousserende sappen ontwikkeld. En dat proef je. De Riesling-druiven geven Sparkling Juicy Tea zijn fruitige basis; Verbena, jasmijn en een vleugje munt geven het zijn Aziatische 'touch'. Het product wordt gemaakt volgens een cold brew proces en is vegan-friendly.

    Ingrediënten: groene biologische jasmijnthee *, riesling-druivensap, organische verbena-thee *, pepermuntthee, koolzuur | * 55% biologisch geteelde biologische thee

  7. Alsace Fleurelle 2019
    Fleurelle is een blend van vijftig procent muscat en gelijke delen pinot blanc en sylvaner. De wijn is ongecompliceerd heerlijk met fris en geurig wit fruit. Traditioneel een ideale begeleider van asperges maar ook als aperitief of in combinatie met zomerse salades, mosselen en lichte visgerechten een verrukkelijke uitkomst.
  8. Marc Tempé Riesling Amzelle (Zellenberg) 2018

    Riesling van Domaine Marc Tempé uit de Elzas. Voor de ware liefhebber van Elzas wijnen een absolute aanrader! Scoort hoog bij de wijncritici zoals Hamersma en Suckling. Biodynamisch van veertig jaar oude stokken op kalk en mergelbodem in Zellenberg. Breedte van kalk/mergel-bodem, zacht met citrus en fijne zuren, witte peper en een aangenaam bittertje. Complex door twee jaar groeien op oude houten foeders. Opwekkend en verfijnd.

    10- DGH 2020 (over de 20157): "Het zal niet als een verrassing komen. Van een producent die inmiddels wereldwijd juichend wordt bejegend. Guide Bessane + Desseauve: ‘producteurs de très haute qualité, ceux qui sont les gloires du vignoble français’. Robert Parker 100 punten. Op de kaart bij vaderlandse driesterrentempels De Librije en De Leest. Maar soms proef je de juiste wijn op het juiste moment. Het is allemaal subjectief uiteraard. Maar zorg dat je snel een van deze flessen te pakken krijgt, want we begrijpen eigenlijk nog steeds niet dat Marc Tempé zijn prijzen niet al lang verdubbeld heeft. Van al zijn wijnen. Hoewel gewurtz zijn specialiteit is, hadden de wijngoden nu deze riesling uitverkoren om te schitteren. My god. Je moet weten, als ik echt in extase raak, verval ik altijd in mijn wijnmoedertaal, en dat is Engels. In mijn opschrijfboekje zie ik verder vooral veel uitroeptekens!!! Een greep uit de verdere krachttermen: 'Piercing passionfruit!'. 'Jasmijnthee' (dat dan weer in het Nederlands). En de meest euforische: 'Chandelier of minerals'. Denk aan dat nummer van Sia, en je komt aardig in de buurt van de smaakervaring: zwaaiend aan de kroonluchter.'"

    9+ DGH 2019 (over de 2015): " ... Gedroogde sinaasappelschil. Appelbeignets van Holtkamp met een neusje poedersuiker. Alerte zuren, de zoeten bedeesd makend. Van een producent die inmiddels wereldwijd juichend wordt bejegend. Guide Bessane + Desseauve: 'producteurs de très haute qualité, ceux qui sont les gloires du vignoble francais'. Robert Parker 100 punten. Op de kaart bij vaderlands driesterrentempels De Librije en De Leest. En dan in dit geval ook nog eens uit een rijk oogstjaar. Welbeschouwd is een dergelijke Riesling dan een koopje."

    93pt Wine Advocate

    9+ Hamersma 2017

    9+ DGH 2017 (over de 2013): Leuk om Marc Tempés verschillende Rieslings naast elkaar te proeven. Allebei zeer goed. Maar waar de Saint-Hippolyte nog wat terughoudend was, pakt deze al uit. Voller, rijker, rijper. Met een pepertje. Enkele restsuikers in de schoudervulling. Maar ook: zo zuiver als water. Zal wel iets met die kalkgrond rond Zellenberg te maken hebben. Geweldig glas. Niet te koud schenken.

    James Suckling over de 2012: This is very impressive in the nose with dried pineapple and orange peel. Full body plus soft and silky texture with lovely fruit. Open. A joy to drink. From organically grown grapes.

    We wachten op jaargang 2018. Wil je alvast reserveren? Stuur ons even een bericht naar 06-20502289 of info@branderwines.nl en we laten je weten wanneer het beschikbaar is.

  9. Stanislaus bier

    Proefnotitie

    Heerlijk verfrissend en toegankelijk bier met een plezierig zoetje van biologische honing. In de finish een verrassende kick van Tjabe Rawit chili. Alcohol 5,6%.   

    Foodparing

    Serveer op ca. 6 graden, dus direct uit de koelkast in een mooi schoon glas. Heerlijk bij kruidige gerechten, zoals Indiase Curry en Tandoori of Surinaamse Roti.

  10. Marc Tempé Vin d'Alsace Rodelsberg 2018

    Proefnotitie

    Rodelsberg 2018 (60% gewurz, 40% pinot gris) van hoog koud, rossig 65+lapje boven grand cru Mambourg is achtbaan van smaken, fijn, energiek, gedistingeerd.

    Algemeen

    Door pa net na WO2 geplant, niemand anders wilde het stukje daar hebben, want koud daar, en rood, de bodem, daar worden druiven nooit rijp, zo denkt ook pa erover wanneer Marc de wijngaarden in 1994 overneemt (druiven worden tot dan toe aan de handel verkocht), hij raadt aan de boel maar te rooien. Maar Marc ziet er juist toekomst in… en blijkt nu (mede door opwarmende klimaat) het gelijk aan zijn zijde te hebben. Verbluffend, fascinerend. Wereldwijn: een achtbaan aan smaken, energiek, fijn, gedistingeerd.

    Awards

    9 DGH 2020 (over de 2017): Kunstwerk van gewurztraminer-specialist Marc Tempé. Maar ook pinot gris is hem niet vreemd. Pal na WOII aangeplant op een perceeltje hoog boven grand cru Mambourg, een stukje grond dat niemand wilde hebben. Want hoogstens geschikt om je koeien op te laten grazen. Als die tenminste puf hadden om dat hele eind te klimmen. Thans zorgt de wijngaard jaar in jaar uit voor kippenvel. Deze 2017 doet zelfs een beetje pijn. Die Leiden des jungen Werthers op fles. Frisser dan Robijn Fleur en Fijn. Nerveus. Schizofreen. Aangrijpend. Acacia worstelend met koriander. Fascinerend, maar ook net iets te beangstigend om op dit moment volledig mee te ontspannen. Kopen om te volgen.

    9,5 DGH 2018 (voor de 2012): "Gewurztraminer is de specialiteit van Tempé. Rijpe peer, amandelzoet, gekonfijte ananas, een stilleven met lychee en rozenbottel en zuren zacht als de kussentjes van een kitten. Van een raskat, dat spreekt."

Foto-tabel Lijst

10 van 12 producten

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
[profiler]
Memory usage: real: 2097152, emalloc: 18867456
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem