Casa Rojo Enemigo Mio D.O.P. Jumilla 2019 Magnum 1,5L

€ 27,50

Kersrood, delicaat, elegant met rood fruit en balsamico

 


Kersrode wijn met paarse rand. De neus is fruitig en bloemig, met hints van rozenblaadjes. Delicaat, elegant, met een rijke complexiteit van aroma's van rood fruit en balsamico, typisch voor de Sierra de La Pila.


Door een korte passage in Frans eikenhouten vaten van 11.000 liter proeven we geroosterde karamel en ... heel subtiel ... een bonbon met rum. De smaak is fris, sappig, puur druivensap en benadrukt de mediterrane streek waar het vandaan komt. De wijngaarden met de Garnacha druif bevinden zich in Del Paraje de La Raja. De opbrengst is minder dan 2.000 kg per hectare en de productie is beperkt tot 43.000 flessen. Uitstekende jaargang 2017, waarbij de wijngaard in de maand augustus werd gesnoeid om de productie aan te passen aan de gewenste concentratie. De druiven worden in de laatste week van september met de hand geoogst in kleine kratten van 12 kilo, voor een perfecte aanlevering van de druiven tot de wijnmakerij.



Silver medal



Inhoud 75cl


Druif: Garnacha


Alcohol 14%


Zuren 5,55 g/L


pH 3,78


Restsuiker 3,50 g/L

Artikelnummer: CR103119B
Spanje | Jumilla | 2019 | Krachtig & Fruitig
Nog 10 stuks op voorraad
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Details
  • Additional Info
  • Expert Review
  • Labels

Jumilla

In Jumilla produceert Casa Rojo 100.000 fles Macho Man Monastrell. Eén van de paradepaardjes van The Wine Gurus en overladen met positieve reviews en medailles van de wijncritici wereldwijd. De Macho Man Monastrell van komt van deels eigen wijngaarden uit de regio Jumilla, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd.  

'Macho Man' Jose Luis Gomez with grower  

Foto: José Luis met één van de belangrijke wijnboeren uit La Raja

La Raja

De 45 ha. aan wijngaarden van Casa Rojo liggen in La Raja valley, ook wel 'the scratch' genoemd. 'De kras' staat voor de sporen die het water heeft achtergelaten in de vallei. Deze vormen 'krassen' in het dorre landschap. Deze regio is gortdroog, bloedheet in de zomer en 's nachts koelt het stevig af. Eigenschappen die veel stress genereren bij de druiven, wat weer goed is voor de kwaliteit. La Raja ligt tussen twee rijen van bergtoppen, die een soort tunnel vormen. Deze tunnel gebied de zeewind door de valley, wat de nodige vergissing brengt. Cruciaal voor frisheid en zuurgraad.

La Raja Valley

Foto: de La Raja valley met haar bijzondere terroir.

Gevarieerd Terroir

Het terroir is zeer gevarieerd. De hoogte verschillen zijn groot en de bodem gevarieerd. We vinden er klei, stenen en gesteente welke doet denken aan de beroemde 'licorella' uit de Priorat. Deze bodem heeft de unieke kwaliteit om het spaarzame vocht goed vast te houden. Met de royale hoeveelheid zon is het alle hens aan dek om de druiven in toom te houden.

Martine voelt de bodem in La Raja 

Foto: Martine checkt het terroir in 'La Raja'

Casa Rojo

Casa Rojo heeft acht wijnen ontwikkeld uit acht verschillen regio's in Spanje met als doel om het beste te kunnen bieden uit elk van de belangrijkste Spaanse regio's. Men wordt gedreven door de passie om de perfecte wijn te maken waarin het terroir van de betreffende regio maximaal tot uitdrukking komt. Het team van Casa Rojo bestaat uit ruim twintig relatief jonge medewerkers. We hebben ze diverse keren ontmoet en telkens zijn we onder de indruk van hun visie, gedrevenheid en creativiteit. Dit team is buitengewoon toegewijd als het gaat om het creëren van mooie wijnen. Met een team van oenologische specialisten trekken ze continu langs de wijngaarden en -kelders van de verschillende geselecteerde regio's. Daarnaast zijn ze net zo gedreven bezig om de wijnen op een bijzondere wijze te presenteren. Een team van designers is dagelijks bezig met het optimaliseren van labels, kurken, flessen, dozen en promotionele materialen. De tijd dat wijn gepresenteerd dient te worden in standaard flessen met etiketten met een statig Chateau is wat hen betreft allang passé en daar sluiten wij ons graag bij aan. 

 

Casa Rojo team

Foto: vijf van de twintig leden van het Casa Rojo team in de wijngaard van Jumilla

Patrick Meraz

Het wijnmakersteam bestaat uit eigenaren José Luis Gómez en Laura Muñoz, die worden ondersteund door de Franse wijnmaker Patrick Meraz. Hij heeft het vak geleerd van de sterwijnmaker Michel Rolland. Patrick Meraz studeerde oenologie in Montpellier en heeft gewerkt bij Chateau Haut-Brion, één van de Premier Cru’s in de Bordeaux. De eerste 15 jaar heeft Patrick gewerkt in de wijngaarden van de Bordeaux. Vervolgens werkte hij 20 jaar als wijnmaker bij Chateau Larrivet Haut-Brion. 

Monastrell 

De Monastrell, in Frankrijk bekend als mourvèdre, is een van oorsprong Catalaanse druif. De druif wordt veel aangeplant in de regio Jumilla. Zij geeft al snel veel fruit geeft. Het is dus zaak om te voorkomen dat de wijnen te 'jammie' worden. Een val waar veel wijnmakers uit de regio in trappen. Traditioneel staan de planten ver uit elkaar. Om ervoor te zorgen dat de wortels dieper gaan, harder moeten werken en meer mineraliteit opnemen plant Casa Rojo haar wijnstokken niet meer 2,7m, maar 1,2m uit elkaar. Dit geeft een lage opbrangst van maximaal 1kg per plant.

Strenge selectie 

De Monastrell druiven komen van verschillen plots, elk met een geheel eigen terroir. Ook komende de planten van verschillende klonen. Tijdens de pluk wordt er streng geselecteerd. De druiven worden zorgvuldig behandeld en voorzichtig, middels kisten van maximaal 15kg naar de wijnkelder getransporteerd. Het is van belang dat de schillen heel blijven om oxidatie te voorkomen. 

Vinificatie

In de wijnkelder gaat men al net zo zorgvuldig te werk. Elk stukje wijngaard wordt afzonderlijk gevifiviceerd. Er is niets aan het toeval overgelaten om de beste Monastrell ter wereld te maken. Men maakt gebruik van de beste apparatuur; pomp, Le Jeune vaten, filtratie, alleen het beste is goed genoeg. Een volume van 15% van de wijn wordt een jaar lang opgevoed in frans eikenhout. In vaten van 225 liter, 450 liter en amfora’s van 800 liter. Telkens wordt gekeken wat het beste resultaat geeft, zodat de volgende jaargang weer een stap beter wordt.

Each plot is vinificated separately

Foto: Alejandro, Martine en José Luis in de wijnkelder bij het bord met alle wijngaarden

Fruitig, vol, stevig 

Het is de wijnmakers van Casa Rojo geweldig gelukt om deze 100% monastrell wijn lekker sappig te maken met in de smaak veel rood fruit en tóch de frisheid te bewaren. In de neus rood en zwart fruit met mineraliteit en hints van balsamica. De wijn heeft vier maanden op hout gerijpt. Het hout is zeer subtiel aanwezig en geeft de wijn een vriendelijk karakter. Het fluwelen fruit is prachtig gebalanceerd met een rokerige toets en mooie zachte zuren. Een heerlijke wijn voor alle dag, met vrienden en heerlijk bij licht vlees, kip, gevolgelte. Drink hem licht gekoeld op 15-16 graden.

Casa Rojo Macho Man Monastrell

Alcoholic grade: 14,5%
Total acidity: 5,4 g/L
pH: 3,6
Residual Sugar: 2 g/L
Free SO2: 22 mg/L
Total SO2: 66 mg/L

 

Producent Casa Rojo
Bekroond door: Nog geen beoordeling
Type Rood
Smaak Krachtig & Fruitig
druif Grenache
Land Spanje
Regio Jumilla
Prijs € 27,50
Prijscategorie 10-20 euro

 

 

Silver medal

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

BASED ON YOUR SELECTION, YOU MAY BE INTERESTED IN THE FOLLOWING ITEMS:

[profiler]
Memory usage: real: 6291456, emalloc: 23478568
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem