Persoonlijk geselecteerd
Wij vinden dat wijnen lekker moeten zijn. Lekker is wat ons betreft puur, fruitig, rijk en soms ook verrassend. Wij hebben zes heerlijke rosé wijnen geselecteerd die we zelf importeren en waarvan we vinden dat iedereen ze moeten proeven. Van klassiekers tot verrassingen, van Provence tot avontuurlijk Australisch, maar altijd puur, vol fruit en rijk. Voor de waarachtige fijnproever!
Onze selectie
Musso Garnacha Rosé bio/vegan (Ribera del Duero, Spanje)
Biologische rosé van 100% Garnacha. Delicaat en elegant met aroma's van rood fruit en lente-aardbeien. Citrusnoten met hints van de oranje schil van sinaasappels. Perfecte in combinatie bij elk visgerecht.
Villa Blanche Grenache Rosé (Languedoc, Frankrijk)
16,5/20 van Jancis Robinson: zeer verfijnde helderroze en sprankelende rosé. Abrikoos en floraal in de neus. Boordevol sappige nectarine en abrikozen. Fijn, subtiel en zeer elegant. Mooie gastronomische wijn met een fraaie lange afdronk.
Haru Rosé by Casa Rojo (Jumilla, Spanje)
Rosé van Garnacha, Syrah en Monastrell. Een 'rosé saignée' met rijping op de 'lie'. Dit geeft een geweldige structuur, complexiteit en rondeur. Haru is framboosrood van kleur. In de neus een overdaad aan Lente, floraal, frisse aardbeitjes, venkel. De smaak is elegant en fris met pure framboos en subtiele tonen van pruim. Beperkte productie van slechts 9.200 flessen.
Pink Matter (Adelaide, Australie)
Veruit de meest spannende, écht bijzonder! Gemaakt met de Ripasso-methode van Chardonnay en Riesling, met de kleur van schillen van de Grenache. Super innovatief en spannend. In de neus Appelbloesem, kersne, bloemen, aaardbei en bijenwas. Prachtige rosé met frisse zuren en romigheid. Heelrijk bij pasta, charcuterie, verse zeevruchten en tapas.
Chateau Saint-Maur L'Excellence Cru Classé (Provence, Frankrijk)
92/100 Wine Enthusiast 2018, Medaille d'Or van het Concours Général Agricole te Parijs: een lichtroze zalmkleur. Krachtige en complexe neus met exotische tonen van mango, perzik en citrus. De smaak is elegant en genereus ondersteund door een mooie frisheid en een zoute slotnoot.
Can Axartell Rosado (Mallorca, Spanje)
Onze zomerhit en één van onze favorieten. Mix van Pinot Noir en inheemse Callet druif. Delicate aroma's van kersen- en sinaasappelbloesem, perzik van de wijngaard, vers geperst bloedsinaasappelsap en rijpe rode bessen. Nuances van krijt en tropisch fruit. Fris, lineair en sappig in de mond met een warme kus van mediterrane zon.
Inhoud kan soms afwijken. Mocht een wijn tijdelijk niet op voorraad zijn dan voegen we uiteraard een mooie 'upgrade' toe.