Champagne Jeeper

The Jeeper

Het verhaal van het Wijnhuis Jeeper is echt begonnen in 1949. In dat jaar besloot Armand Goutorbe, zoon van de beroemde wijnmaker Victor Goutorbe, bij zijn terugkeer uit de Tweede Wereldoorlog om zijn eigen champagne te gaan produceren en te verkopen. Armand Goutorbe keerde terug met twee gebroken benen en kreeg een Jeep geschonken om zijn werk te kunnen doen in de wijngaard. De Jeep werd zijn trouwe maatje en al gauw kreeg Armand de bijnaam ‘The Jeeper’. Daarmee was het merk Champagne Jeeper geboren. 

Champagne Jeeper

De Jeep werd zijn trouwe maatje en al gauw kreeg Armand de bijnaam ‘The Jeeper’

Nicolas Dubois

Vele jaren later heeft het bedrijf "Les Domaines Jeeper" zich ontwikkeld tot een juweeltje in de champagne regio. Het bedrijf wordt overgenomen door de Reybiergroep, een investeringsgroep met projecten in de Bordeaux-regio en in Tokaji, Hongarije. De Reybier-groep heeft zijn krachten gebundeld met Nicolas Dubois, de huidige Chief Executive, om het bedrijf over te nemen. Onder leiding van Nicolas en deze groep beschikt het huis over de middelen die nodig zijn voor de ontwikkeling ervan. De missie is om het aanbod te ontwikkelen tot een premium champagne. Enkele cijfers over Champagne Jeeper:

  • 40 hectare grond in eigendom
  • 160 hectare druiven geleverd in het kader van een meerjarig contract met wijnbouwpartners in de regio
  • Circa 2.500.000 flessen geproduceerd, waarvan 250.000 flessen onder het merk Jeeper
  • 70% van de productie wordt verkocht in Frankrijk
  • Jeeper is inmiddels verkrijgbaar in 23 landen wereldwijd

Champagne Jeeper

Foto: The vier Cuvées van ChampagneJeeper

Opvoeding op eikenhouten vaten

Wat Champagne Jeeper uniek maakt is dat men er voor kiest om 40% van de chardonnay oogst twee jaar op te voeden op eikenhouten vaten. Dit rond de smaak af en geeft de wijn een lichte toets van vanille. De typische stijl is dan ook zijdezacht, delicaat, verfijnd en romig.

Milieuvriendelijk

Nicolas heeft er voor gekozen om milieuvriendelijk te werken in de wijngaard. Zo kiest hij er voor om bestrijdingsmiddelen minimaal in te zetten en het onkruid niet machinaal, maar met een paard te verwijderen. Ook wordt het paard ingezet bij het slepen met de kranten met druiven tijdens de oogst. In elke stap van het proces wordt bekeken of het proces kan worden geoptimaliseerd om de natuur ook voor een volgende generatie in optimale conditie te behouden.

The vijf Cuvées van Champagne Jeeper

Champagne Jeeper produceert vijf cuvées en diverse vintage champagnes. De vijf cuvées zijn:

Cuvée Grand assemblage

De druiven van de Grand assemblage komen van 37 verschillende dorpen in de Champagne. 65% van de druiven zijn chardonnay, waarvan de helft 2 jaar is opgevoed op eikenhouten vaten. Deze flagship wijn is fruitig en geroosterd op de neus. Lange afdronk met de finesse van exotisch fruit. Romige textuur, delicate pikante bubbels. Een champagne van uitmuntendheid en genot. Voor uw eigen plezier of als een geschenk.

Cuvée Grande Réserve Chardonnay

De Cuvée Grand Reserve is een Blanc de Blancs van 100% Chardonnay afkomstig van de elf beste crus van de AOC Champagne. De volledige oogst is twee jaar opgevoed op eiken. De finale blend is gemaakt van zes jaargangen. Glinsterende licht gouden gewaad, minerale en florale neus. Zijdeachtig, levendig en fruitig mondgevoel, citrustonen. Krachtig in de mond en lange afdronk. Een buitengewoon verfijnde champagne.

The Cuvée Grande Réserve Chardonnay was reviewed and tasted by international wine expert James Suckling. He rewarded the Champagne with 94 punten:"This is very dry and bright with sliced lemon, white pepper and bread dough. Full body, creamy texture and a long finish. Delicious brut. Pure chardonnay, blanc de blancs. Get it. Drink now."

Cuvée Grand Rosé

De rosé is een blend van 90% wit en 10% rood. De druiven van de rode wijn komen van de Grand Cru wijngaarden van Ambonnay. Deel van de witte wijn is maar liefst vijf jaar opgevoed op eiken. Deze wijn wordt door critici als hoogste gewaardeerd en kreeg van James Suckling 95 punten. Proefnotitie: sprankelende bleke rosé. Fruitig en bloemig (pioenroos, roos) op de neus. Fijn en fruitig, soepel en fris met tonen van rood fruit (zwarte kers). Een zoet genot met een subtiele lengte en uitgesproken elegantie.

The Cuvée Grand Rosé was reviewed and tasted by international wine expert James Suckling. He rewarded the Champagne with 95 punten:"This is a fantastic rosé that shows subtle strawberry, fresh bread dough and chalk aromas and flavors. Full body, very vinous and fruity yet bright and delicious. Creamy texture. The blend of the best chardonnay from the producer fermented in barrels and pinot noir. Drink it!"

Cuvée Brut Naturelle

Deze Cuvée is Extra Brut en gemaakt van biologisch geteelde druiven. 70% pinot noir en 30% chardonnay. De wijn is origineel en exclusief en heeft extreme finesse. Je ruikt een wisselwerking tussen minerale tonen en complexe aroma's. Een zeer pure, extra brut champagne en biologisch.

The Cuvée Brut Naturelle was reviewed and tasted by international wine expert James Suckling. He rewarded the Champagne with 92 punten:"An interesting Champagne that is made from organically grown grapes with sliced apple, lemon and dried pear character. Full body and dry mouthfeel with phenolic tension. A serious Champagne. Blend of 70% pinot noir and 30% chardonnay. Drink now."

Cuvée Premier Cru

Terroirgedreven Cuvée van Premier Cru wijngaarden. Fijne en glanzende gouden kleur. Een delicate neus met aroma's van wit vruchtvlees en citroenkaviaar. Mooi in balans.