Schulp Vruchtensappen

Schulp familie

Foto: Inge en Albert Schulp met dochters Marie Louise en Anneliene

Oerhollands puur sap van familiebedrijf Schulp uit Breukelen. Een fles sap van Schulp Vruchtensappen is een fles vol fruit en zonder toegevoegde suiker, kleur-, geur en/of smaakstoffen. Gezond fruit, voornamelijk afkomstig uit Hollandse boomgaarden.

Fruitkenners sinds 1861

Familie Schulp is sinds 1861 gevestigd in Breukelen langs de rivier de Vecht. Hier begon, vijf generaties terug, Albertus Schulp met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard. De liefde voor het fruit ging van vader op zoon.

Van fruitteler tot sapmaker

Tot 1995 waren Albert Schulp jr. en vader Gerrit vooral gericht op de teelt van kwaliteitsfruit. In dat jaar begon Albert met het verwerken van fruit tot vruchtensap. Ook bij de verwerking wilde hij, als fruitkenner, geen concessies doen aan de kwaliteit. De vers geperste sappen werden in toenemende mate gewaardeerd in Breukelen en omstreken.

Puur fruit

Sinds het jaar 2000 is het merk Schulp dan ook synoniem voor puur fruit en worden de sappen door het hele land verkocht. Momenteel wordt het bedrijf geleid door Albert Schulp. Op de locatie waar het familiebedrijf al sinds 1861 fruit teelt, worden ook nu nog elk seizoen peren geoogst. Samen met het fruit van andere telers, worden ze te midden van de fruitbomen geperst tot echte Schulp sappen.

Eigen sapperserij

Voor maximale grip op de kwaliteit regelt Schulp alles zelf. Dat begint bij de selectie van het fruit dat van de telers komt. Daarna volgt het wassen en fijnmalen. Vervolgens wordt de pulp geperst en het sap gebotteld tot versgeperste sap. Het gehele proces van vrucht tot in de fles vindt plaats in minder dan een half uur! Dankzij het proces van heet afvullen (80 graden) in glazen flessen worden vitaminen en mineralen behouden en zijn de sappen lang te bewaren, zonder dat je iets hoeft toe te voegen. Het resultaat? Een supervers product met de eerlijke smaak van versgeperst fruit.

Assortiment

Momenteel heeft Schulp meer dan tien smaken ambachtelijk vruchtensap beschikbaar. Een aantal van deze smaken zijn ook verkrijgbaar in een biologische variant. Daarnaast is er de SapTap, vijf liter puur sap in handige bag-in-box. Extra handig voor grotere gezelschappen. Vanwege de almaar groter wordende vraag naar verantwoorde en gezonde voeding heeft Schulp nu ook een nieuwe lijn functionele sappen, de krachtsappen. Hierbij staat het functionele en gezonde aspect centraal. Deze sappen kunnen dan ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het voorkomen van lichamelijke ongemakken.

 

Schulp Vruchtensappen

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

per pagina
Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

per pagina
[profiler]
Memory usage: real: 8388608, emalloc: 18666360
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem