Stagård

Stagard_tractorWijngaard_Stagard

Wij scannen voortdurend de markt af naar Pure & Moderne wijnen. Inmiddels importeren we zelf uit Spanje, Frankrijk, Italie, Zuid Afrika en Duitsland. Nu is daar Oostenrijk bijgekomen. Via Social Media ontdekten we Lesehof Stagård, van het Zweeds-Oostenrijkse stel Urban en Dominique. We gingen op onderzoek uit, vroegen proefflessen op en waren direct overtuigd. In maart 2019 ontmoetten we ze voor het eerst op de Wine Professional 2019. Lees alles over dit bijzonder wijnhuis met exceptionele kwaliteit aan wijnen, tot wel 96p van Robert Parker.  

 

Historie

Onze wijnmakerij is ongeveer zo oud als de stad Krems. Al bijna 1000 jaar is er de oude kelder en sinds 1424 de Lesehof en hoewel niet meteen geperst, dus zijn er archieven die al door benedictijner monniken werden geplant en abrikozen gekweekt. In 1786 nam mijn familie de leeshoek over en sindsdien maken we wijn zonder onderbreking. Mijn inzending volgde in 2006, ik nam het over van mijn vader, die de Zweedse naam achter de Lesehof plaatste.

Zes generaties van de wijnbouw of 220 jaar liggen tussen het begin en het heden - een lange traditie en de verplichting om door te gaan.

We hebben dat ter harte genomen en de eerste belangrijke stappen gezet voor de toekomst. Sindsdien zijn we een beetje groter geworden, maar veel belangrijker is de omslag naar biologische wijnbouw.

 

Kremstal

In het Kremstal ontmoeten sterke invloeden elkaar, namelijk koel, vochtig westelijk - Atlantisch en warm, droog oostelijk pannonisch klimaat! Afhankelijk van de helling, de blootstelling (locatie aan de zon) en het terrein, evenals de warmte behoudende muren en rotsen, worden microklimaten effectief.
Primaire rots, löss, zandgronden en grindbodems stellen ons in staat om in te spelen op de specifieke behoeften van de druivensoorten en al op de wijnstok om de basis te leggen voor de beste kwaliteit wijn. Onderscheidende temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een uitgesproken aroma en vormen de basis voor onze wijnkwaliteit. Afhankelijk van het gebied en de bodem, richten we ons op de witte wijnen - vooral op de Grüner Veltliner en Riesling. Ons wijnassortiment boeit door een consequent zuivere en karaktervolle lijn, met een herkenbare en minder snelle vergelijkbare stijl.

Urban in de wijnkelder 

Foto: Urban in de wijnkelder

 

Biologische wijnbouw

Net als onze voorouders werken we met de bodem, het klimaat, de wijnstok: kortom, met de natuur. Daarom hebben we besloten onze boerderij biologisch te bewerken, zoals we in het verleden hebben gedaan. In tegenstelling tot wat eens werd gecertificeerd en verklaard vandaag, is dit een stap die we hebben gedaan.
Biologisch werk betekent voor ons vooral observatie. Omdat je in de grond kunt lezen - over de breuken, de compressie of de beworteling. Wat er in en op de grond en dus aan de oppervlakte gebeurt, is fundamenteel voor elke verdere ontwikkeling in het wijnbereidingsproces. Daarom proberen we onze wijngaarden te begrijpen, onze wijnstokken te kennen en ze zorgvuldig te behandelen. We vergroenen de wijngaarden, zorgen voor afwisseling en vitaliteit. We krijgen voedingsstoffen voor de wijnstok door vele groene planten zoals rode klaver, gele klaver, klaver, wikke. Deze bloeiende planten trekken insecten aan en bieden leefgebied voor lieveheersbeestjes, gaasvliegen, zweefvliegen en roofmijten! 
Dat wil zeggen, ze helpen natuurlijk om ongedierte op afstand te houden.
Hun diepe wortels maken de grond los en vormen humusverbindingen. 
Natuurlijke, wilde gisten op de druiven kunnen naar de kelder worden gebracht en daar beginnen zonder kunstmatige vergisting. En dat proeft u niet alleen, u kunt het ook voelen, want de wijnen zijn veel gemakkelijker te verteren. 

In de kelder werken we met minimale tussenkomst, maar vooral met de factor tijd. Daarom laten we onze wijnen zo lang mogelijk op de droesem staan om ze stabiliteit, structuur en uiteindelijk karakter te geven. 

Het werk in de kelder is een tijd van proeverij en proeven, luisteren en strelen! De druiven worden met de hand geoogst en worden hoofdzakelijk gefermenteerd met de natuurlijke gisten van de wijngaarden, die prachtig authentieke wijnen geven! In de kelder is eenvoudig "minder is meer”.

 

Wijnen

Wij willen u graag kennis laten maken met wijnen die anders zijn, uw zintuigen prikkelen en u een heerlijke smaakervaring bieden: de natuur heeft het allemaal!
Door traditionele druivensoorten en unieke wijngaarden kunnen we wijnen van een echt karakter produceren. Volgens het gebied en de bodem hebben we meer dan de helft van onze wijngaarden geplant met Grüner Veltliner & Riesling. 

We zijn vooral trots op onze oude wijnstokken, want hoe ouder een wijnstok, hoe dieper zijn wortels zijn, waarmee hij nog steeds voldoende water uit de grond kan trekken, zelfs in droge zomerseizoenen. Deze stokken dragen minder fruit, maar deze zijn superieur in termen van concentratie van ingrediënten van die van jongere wijnstokken. Onze verzaking van massale geconcentreerde en minerale wijnen.

Het conversieproces naar gecertificeerde biologische wijnen duurt 3 jaar, dus sommige nieuwe wijngaarden zijn nog niet gecertificeerd en daarom dragen de wijnen niet het biologische logo. We hebben de gecertificeerde biologische wijnen gelabeld.

Over het algemeen heeft wijn meer dan duizend (!) Verschillende ingrediënten. Het bestaat voornamelijk uit 80 - 85 procent water. Andere belangrijke ingrediënten naast alcohol zijn zuren, suikers, mineralen, sporenelementen, smaakstoffen, vitamines en polyfenolen. Door wijn te consumeren, absorberen we polyfenolen en worden we beter beschermd tegen "vrije radicalen" die het menselijke genoom kunnen beschadigen. Bovendien hebben ze een gunstig effect op ons cholesterolniveau.
Kelder
 

Verschillende Bodemsoorten

GFÖHLER GNEIS
Gneis is een veelvoorkomend type gesteente dat wordt gevormd door hoogwaardige regionale metamorfoseprocessen van reeds bestaande formaties die oorspronkelijk ofwel stollingsgesteenten of fossiele gesteenten waren. Bij Steiner Pfaffenberg is er een almoust Migmatischer Granitgneis, bij Braunsdorfer Migmatitgneis & Paragneis, Quarzit, Kalksilikatgneis, Marmor, Amphibolit

CONGLOMERAAT
Conglomeraat is een grofkorrelig klastisch sedimentgesteente dat is samengesteld uit een aanzienlijke fractie van afgeronde tot rechthoekige grindafmetingen. Conglomeraten vormen door de consolidatie en lithificatie van grind. Conglomeraten bevatten kenmerkend fijner gekorreld sediment, bijvoorbeeld zand, slib, klei of combinatie daarvan, genaamd matrix door geologen, hun tussenruimten vullend en worden vaak gecementeerd door calciumcarbonaat, ijzeroxide, silica of verharde klei. Basismateriaal Gneis und Glimmerschiefer ("Urgestein"), kalkig conglomeraat van Hollenburg-Karlstetten-formatie, verweerd grind van de Donau.

LEI / SCHIST
Leisteen is een metamorfe, plaatachtige rots die wordt gevormd wanneer leisteen, klei of siltsteen wordt blootgesteld aan druk diep in de aarde. De grond houdt de warmte goed vast en warmt relatief snel op

LEEM
Warme, zachte, vruchtbare grond bestaande uit ongeveer gelijke hoeveelheden slib, zand en klei. Het is meestal te vruchtbaar voor wijnen van hoge kwaliteit die de opbrengsten moeten beperken om smaken te concentreren.

LÖSS
Een zeer fijne, op slib gebaseerde grond die is samengesteld uit door de wind gedragen sediment dat gewoonlijk hoekig en ontkalkt is. De grond heeft goede waterretentie en opwarmende eigenschappen.

GRIND
Losse kiezelhoudende kiezelbodem met goede drainage maar slechte vruchtbaarheid. Wijnstokken die in dit soort grond zijn geplant, moeten diep doordringen om te proberen voedingsstoffen in de ondergrond te vinden en te vinden. Wijn gemaakt van wijnstokken produceert op klei grind bedden hebben minder zuurgraad dan die geplant op kalksteen grind bedden.

 

WIJNEN | URBAN

 Stagard Urban

Urban.GV

Als je gelooft dat wijn en groenten niet met elkaar kunnen concurreren, moet je de Urban GV proberen. grapefruit, limoen, zout en peper, vers, fijn en delicaat. Licht, levendig én diepgang. De Stagard urban.GV Gruner Veltliner Trocken strogeel van kleur. In de neus aromatische grapefruit, frisse groene appel en citroenmelisse. Meer citrus nuances en hints van tropische vruchten. 

Sappig in de eerste aanzet. Daarna volgt een peperig intermezzo. In de finale crispy fris fruit en minerale nuances.

De Stagard urban.GV Gruner Veltliner groei op grind-lemige terrasvormige wijngaarden en wordt gekoeld opgevoed in roestvrij stalen tanks. Biologische geteeld, geen sulfiet toegevoegd, 12% alc., schenk hem op 8 tot 10 graden.
De Stagard urban.GV Gruner Veltliner smaakt het best bij magere ham, forel filets, stevig witbrood en een rijke zomerse salade.

Ratings & Awards
Robert Parker: 88 punten voor 2017. “Provided with an intense citrus color, the 2017 Grüner Veltliner Urban.GV displays ripe, concentrated, slightly spicy and even floral fruit with good intensity, character and nutty flavors. The racy attack on the palate leads to a medium-bodied, lush and charming wine with good grip and a somewhat dry finish. It's not as dense as the Riesling Urban.R but surely a consensus wine.” Tasted in January 2019.

 

Urban.R

De Stagård urban.R Riesling presenteert zich in het glas met heldere, citroengele kleuren en strogele highlights. Onmiddellijk ruik je veel rijp Riesling-fruit, citrusnuances, limoenzest-soorten, gele appel, mirabel pruimen en witte perzik. Verder in het bouquet minerale aroma's en munt- en citroenmelisse. De smaak is fris en crispy. De R is een lichte Riesling-versie, zacht en speels. Het frisse fruitzuur zorgt voor veel frisheid zonder overdrijven. Rijp fruit, Abrikoos in het bijzonder, ongecompliceerd. In de finale worden de fruitig-minerale tonen van de neus vergezeld door subtiele hints van witte peper en groene grassen. Een geweldige begeleider van gerechten. Heerlijk sappig, lichtvoetig en fijn gepolijst bereikt hij het gehemelte. Het frisse fruitzuur zorgt voor veel frisheid zonder overdrijven. In de finale worden de fruitig-minerale tonen van de neus vergezeld door subtiele hints van witte peper en groene grassen.

De Stagård urban.R Riesling komt van leemachtige terrasvormige wijngaarden van de producent en wordt gekoeld in een roestvrijstalen tank opgevoed.
De wijn smaakt heerlijk bij elegante visgerechten (schol, heek), gevogeltesoepen, plantaardige risotto en salades. Biologische geteeld, geen sulfiet toegevoegd 11,5% alc., schenk hem op 8 tot 10 graden.

"This wine has lots of character but just 12% alcohol. Excellent.", Robert Parker, Jan 2019

Ratings & Awards
Robert Parker: 89 punten voor 2017. “The 2017 Riesling Urban.R is clear and fresh but discreet on the nose despite its distinctive concentration. Lush and salty-piquant on the palate, this is a pretty intense, well-structured and straightforward Riesling with a piquant and grippy finish. This wine has lots of character but just 12% alcohol. Excellent. Tasted in January 2019.”

 

Urban.Rosé

Zweigelt van lössgrond van Mautern (Wachau). De neus is open en speels, delicate aroma's van aardbei, rabarber en kruisbes. In de smaak wilde aardbeien, frisse appels, veenbessen, weidebloemen en een vleugje citrus. Vitaal, jong, fris en smakelijk. De Urban Zweigelt rosé past perfect bij antipasti & broodjes, dessert, vis & schaaldieren, gevogelte, pasta en pizza. Biologische geteeld, geen sulfiet toegevoegd, 12,5% alc., schenk hem op 7 tot 11 graden.

De neus is open en speels, delicate aroma's van aardbei, rabarber en kruisbes. 

Ratings & Awards
Robert Parker: 89 punten voor 2017. “The 2017 Zweigelt Urban.Rosé is an elegant, quite intense and vinous rosé with aromatic fruit and a long, powerful but balanced finish. It has a serious, distinctive style with persistent fruit. Excellent.” Tasted January 2019. 

  

WIJNEN | HANDWERK

Stagard Handwerk 

Stagård HANDWERK Grüner Veltliner

Het Stagård Grüner Veltliner Handwerk is glinsterend platina geel van kleur. In het glas biedt een van de meest weelderige Veltliner-bouquetten die we ooit hebben ervaren. Groene en gele kruisbessen, allerlei citrusaroma's, minerale tonen en rokerige hints dringen op een dynamische en krachtige manier de neus binnen. Prachtig aangevuld met tropische nuances van banaan, physalis en verse mango. In de mond begint het Stagård Grüner Veltliner Handwerk met een prachtige, sappige aanzet en vertoont een verfrissende fruitzuurgraad. Smakelijk, mineraal en vergezeld van een fijne peper-toon, kan het elke witte wijndrinker echt inspireren. In de minerale finale overtuigt deze prachtige wijn met tropisch-fruitige nuances en een ongelooflijk verleidelijke smeltende finish.

Stagård Grüner Veltliner Handwerk is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde en zorgvuldig uitgekozen druiven van de op het zuiden gerichte berg- en terraswijngaarden Danzern & Pitschental. De bodem van kalkrijke bodems zorgt voor een grote complexiteit in de wijn. Biologische geteeld, geen sulfiet toegevoegd, 12,5% alc., schenk hem op 8 tot 11 graden. Deze Stagård Grüner Veltliner Handwerk smaakt heerlijk bij lichte ham, forel filets, stevig wit brood en een rijke zomersalade.

"This is a medium-bodied, well-balanced and quiet Veltliner with charm, tension and good length and body", 90p Robert Parker, Jan 2019

Ratings & Awards
Robert Parker: 90 punten voor 2017. “The 2017 Grüner Veltliner Handwerk is pure, intense and stony on the elegant, distinctive and wonderfully yeasty nose. Lush and round on the palate, this is a medium-bodied, well-balanced and quiet Veltliner with charm, tension and good length and body. The wine receives its body and vinous texture from the long aging on the lees.” Tasted January 2019.
Falstaff: 91 punten voor 2015
Falstaff wijngids: 89-91 punten voor 2014
Falstaff wijngids: 89 punten voor 2013
Wein-Plus: 86 punten (toegekend) voor 2013
International Organic Award: goud voor 2012

 

Stagård HANDWERK Riesling

De Stagård Riesling-ambacht is helder limoengeel met verleidelijke platina-reflecties. De zeer aromatische Riesling-neus verleidt met veel mineraliteit, veel witvlezige perzik, citroenschil, citroenmelisse, citroengras en gele appel. In de smaak toont Stagård Riesling Handwerk zijn drinkbare zoetheid, diepgaande mineraliteit en fijne, romige afdronk. Zoetheid en fruitzuur zijn uitstekend uitgebalanceerd. Deze Riesling is prachtig, puntig en mineraal en gepolijst. Structuur en balans. Elegant, harmonieus, fruitig, precies en zo helder als een bel.

De druiven van Stagård Riesling Trocken groeien op Berglage Rieden, die op 600 meter hoogte ligt. Hier is het merkbaar koeler, de grond is schaars en stenig.

De bodem en de buitengewone expositie van de wijngaarden zorgen voor zijn klassieke fruitexpressie en de karakteristieke mineraliteit. Biologische geteeld, geen sulfiet toegevoegd, 12,5% alc., schenk hem op 8 tot 10 graden. Stagård Riesling Handwerk is heerlijk bij gegrilde vis, gevogelte gerechten of een rijke plantaardige lasagne.

"This is another excellent and characterful Riesling from Urban Stagård that doesn't cost a fortune. Very good length and balance.”, 91p Robert Parker

Ratings & Awards
Robert Parker: 91 punten voor 2017. “The 2017 Riesling Handwerk is precise, concentrated and ripe in its aromatic, slightly flinty-mineral bouquet. Intense and generous on the well-textured, lush and creamy palate, it has a succulent texture, ripe and elegant acidity and a long, aromatic finish. This is another excellent and characterful Riesling from Urban Stagård that doesn't cost a fortune. Very good length and balance.” Tasted January 2019.
Falstaff: 89 punten voor 2015
Falstaff wijngids: 88-90 punten voor 2014
Robert Parker: 91 punten voor 2013
Falstaff wijngids: 89 punten voor 2013
International Organic Award: goud voor 2012

 

WIJNEN | STEINER

Stagard Steiner 

Stagård Riesling Gaisberg

De Stagard Riesling Steiner Gaisberg is groen-geel van kleur met briljante reflecties in het glas. Een opwekkende neus met koele en gepolijste aroma's van citrus, witte perzik en verse mandarijn. Verder genieten we van kruidige nuances, minerale tonen en delicate gistachtige tonen. Waarom de Riesling van Gaisberg altijd de eerste perfecte drinkrijpheid heeft, is een van de grote mysteries van Stagård. De zon komt laat op en lijkt 's avonds in de wijnstokken getrokken, waardoor het de grond en de onderliggende rots zelfs' s nachts warm houdt. Bovendien wordt de 12 ha terrasvormige wijngaard ingesloten door bos, en vormt zo een extra component in het zeer speciale microklimaat.

Diep, sappig fruit, een vleugje specerijen en een vleugje zout. Dynamisch, pulserend en pittig zonder een gram vet. Stagard Riesling Steiner Gaisberg heeft een prachtige zuurgraad van het verse fruit, minerale tonen, precies, kruidig, sappig en geweldige lengte. De wijn is biologische gecertificeerd, en er is geen sulfiet toegevoegd, 12,7% alc., schenk hem op 8 tot 11 graden.

‘Gaisberg’ is Celts voor ‘Verboden plek’

Ratings & Awards
Robert Parker: 94+ punten voor 2017. “The 2017 Ried Steiner Gaisberg is intense and pure at the same time, offering deep and ripe fruit aromas. Full-bodied, very concentrated and dense on the tightly structured palate, this is an elegant, complex and persistent Gaisberg with lingering salinity. It has great aging potential.” Tasted January 2019.
Falstaff: 91 punten voor 2015
Falstaff wijngids: 92-94 punten voor 2013

 

Stagård Riesling Steiner Hund

De hele wereld van de geweldige wijngaardwijnen van Urban Stagard opent zich met de Stagard Riesling Steiner-hond. Met strogele kleur, het ligt in het glas en ruikt semi-elegant, half weelderig van abrikozen, wijngaard perzik en minerale-kräutrigen nuances.
In de mond maakt de Stagard Riesling Steiner Hund indruk met een heerlijk sappige, diepe en frisse start. Fijn samentrekkend en gekenmerkt door een vitale fruitzuurgraad, raast de wijn over de tong. In de finale weer heel geconcentreerd en smaakvol. Biologische geteeld, geen sulfiet toegevoegd, 13% alc., schenk hem op 8 tot 10 graden.

"Rich and powerful on the palate, this is a concentrated and aromatic Hund with ripe, elegant acidity and a powerful fruity-mineral finish", 91p Robert Parker, Jan 2019

Ratings & Awards
Robert Parker: 91 punten voor 2017. “The 2017 Ried Steiner Hund offers a highly aromatic yet pure, refined and elegant bouquet of warm and ripe Riesling aromas intermixed with soft stone nuances. Rich and powerful on the palate, this is a concentrated and aromatic Hund with ripe, elegant acidity and a powerful fruity-mineral finish. It has good grip and tension and is already pretty accessible.” Tasted January 2019.
Falstaff wijngids: 91-93 punten voor 2014
Robert Parker: 92 punten voor 2013
Falstaff wijngids: 91-93 punten voor 2013
Wijn plus: 89 punten (uitgereikt) voor 2013

 

Stagård Riesling Steiner Kögl

De Stagard Riesling Steiner Kögl is helder strogeel van kleur met fijne groene reflecties. Een heerlijke neus met intense maar filigraan gepolijste wijngaardperzik, mirabel-pruimen en gele pruimen. Minerale tonen en florale nuances vullen elkaar op indrukwekkende wijze aan. In de smaak is de Stagard Riesling Steiner Kögl fantastisch sappig, gepolijst, mineraal en bepaald door een absoluut precieze en vitale fruitzuurgraad. Van een buitencategorie. De afwerking is mineraal-complex en galmt eeuwigdurend na. Biologische gecertificeerd, geen sulfiet toegevoegd, 13% alc., schenk hem op 8 tot 11 graden.

"Full-bodied, elegant and refined on the palate, this is an intense, long, endlessly salty and perfectly balanced Kögl with great finesse and mineral grip.", 91p Robert Parker, Jan 2019

Ratings & Awards
Robert Parker: 93 punten voor 2017. “The 2017 Ried Steiner Kögl is pure and mineral on the refined and aromatic nose, with clear, ripe, bright fruit aromas intertwined with notes of crushed stones. Full-bodied, elegant and refined on the palate, this is an intense, long, endlessly salty and perfectly balanced Kögl with great finesse and mineral grip. This 2017 has sensual fruit and is highly elegant and full of tension—a great mix of both worlds, earth and sun. Very stimulating.”
Falstaff wijngids: 92-94 punten voor 2013
Robert Parker: 91+ punten voor 2013
Wijn plus: 89+ punten (toegekend) voor 2013

 

Stagård Ried Braunsdorfer

Braunsdorfer is ook samengesteld uit urgestein (schist en gneis) en is meer ontbonden. Het ligt ten noorden van de Pfaffenberg en Gaisberg, aan de oostkant van de kreek van Reisperbach. De druiven groeien op het naar het Westen georiënteerde Steiner Braunsdorfer is op het Westen georiënteerd. De teelt is biologische gecertificeerd. Na een handmatige pluk worden de druiven zorgvuldig geselecteerd. Er volgt een opvoeding op roestvrij staal gedurende 12 maanden, geen sulfiet toegevoegd, 13% alc., schenk hem op 8 tot 11 graden.
Subtiele kruidigheid en verkwikkend steenfruit, levendig, mineraal, sappig en dynamisch met vitaliteit en concentratie. Elegantie en diepte gaan hand in hand.
Deze wijn is heerlijk bij antipasti, eend & gans, vis & schaaldieren, gevogelte, kalfsvlees, kaas, lamsvlees, pasta & pizza, rundvlees, varkensvlees, wild.

“The fascinating 2017 Braunsdorfer is as sharp and precise as a Japanese knife.” 95p Robert Parker, January 2019.

Ratings & Awards
Falstaff score 90-92 van de 100 punten
Robert Parker: 96 punten voor 2017
96 points Robert Parker's Wine Advocate: “The 2017 Ried Braunsdorfer is clear, pure, deep and stony on the nose, with perfectly ripe fruit with notes of stone fruits. On the palate, this is a full-bodied, dense, round, complex and enormously salty but also tender Riesling with great power, tension and vital length. This is an enormously expressive but fine and crunchy Riesling with great finesse and delicate tension. A great but delicate wine.” Tasted in January 2019. (SR) (2/2019)
96 punten Robert Parker's Wine Advocate: "De 2017 Ried Braunsdorfer is helder, puur, diep en stenig in de neus, met perfect rijp fruit met tonen van steenfruit. In de mond is dit een volle, dichte, ronde, complexe en zilte maar ook tedere Riesling met veel kracht, spanning en vitale lengte. Dit is een enorm expressieve maar fijne en crispy Riesling met grote finesse en delicate spanning. Een geweldige maar delicate wijn. “ Geproefd in januari 2019. (SR) (2/2019)

Stagard 501 

Stagård Riesling 501

De Riesling druiven voor de 501 komen van een bodem met blauwe leisteen, leem en löss. De 500 staat voor de capaciteit, de 1 voor het eerste, gebruikte houten vat van 500. Tot het jaar 2015 was er geen gebruik van eikenhout in de kelder. Daarna volgt een spontane vergisting gedurende 9 maanden in dit 500 liter eiken vat. De wijn blijft tot de volgende september op de droesem en krijt daardoor extra structuur en diepte.
Micro-oxidatie, kenmerkende houttonen voor diepte en concentratie, exotische fruitsmaken en zilte tonen. De druiven worden laat geoogst en komen uit de allerbeste wijngaarden.
De 501 moet worden gedecanteerd!
Biologische gecertificeerd, geen sulfiet toegevoegd, 13% alc., schenk hem op 8 tot 11 graden.

"Full-bodied, dense and powerful, this is a dry, firmly structured but finessed and persistently salty Riesling with an enormously long finish", 95p Robert Parker, Jan 2019

Ratings & Awards
Robert Parker: 95 punten voor 2017. “The 2017 501 offers a ripe, deep, elegant, well-defined and yeasty bouquet of grains, oak and ripe, thick-skinned pears. Full-bodied, dense and powerful, this is a dry, firmly structured but finessed and persistently salty Riesling with an enormously long finish. It has great expression and just a hint of very fine tannins. Very homogeneous and long. A great wine with structure and tension.” Tasted in January 2019.

  

 

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

per pagina
Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

per pagina
[profiler]
Memory usage: real: 2097152, emalloc: 18957168
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem