Martine Brander

Brander Wines

Parbleu! De mooiste wijncollectie van Nederland staat gewoon in Drenthe. Moderne wijnen met wow-factor. Gemaakt door meestal jonge creatieve wijnmakers. De helft van de (500) wijnen is eigen import, de rest zijn neusjes van de zalm van andere importeurs. Kortom: hier vind je alles wat je wijnglas of wijnkaart nodig heeft! 

Happy Winelife

Onze missie is simpel: de wereld een beetje blijer maken met wijn. En niet met zomaar wijn maar met eigenzinnige wijnen die álle zintuigen prikkelen. Zuivere wijnen, vaak biologisch, en zowel van binnen als van buiten mooi. Want mooie wijn maakt happy, en geluk heb je wel degelijk zelf in de hand: met een glas wijn van Brander Wines!

Martijn

“Na een mooie carrière in de zogeheten FMCG-wereld voelde ik dat het tijd was om mijn hart te volgen: ik wilde gaan ondernemen. Dat het met wijn moest zijn stond direct vast. Martine en ik begonnen met wat doosjes verkopen vanuit de garage, en na veel doorzetten, bloed, zweet, tranen én wijn staat er zes jaar later een prachtig WijnHalla in De Wijk en een tweede loods in Meppel. Daar ben ik trots op. Iedere dag weer. We leveren landelijk aan de horeca en via onze webshop aan de particuliere markt. Dankzij ons mooie team kan ik me steeds richten op wat ik het allerleukste vind en dat is sales en marketing. Mijn motto is: ‘He who creates is born every day’.

Martijns lievelingswijn? Oaked Chardonnay van Seven Springs en The Orange Republic Godello van Casa Rojo. 

Martine

“Ik werd lichtelijk meegesleept in dit ondernemersbestaan, en hoewel de beginjaren een rollercoaster waren zitten we nu in rustiger vaarwijn. Ik vind het gaaf om eigenzinnige wijnhuizen te ontdekken, merken te bouwen, en mijn liefde voor taal los te laten op social media. Mijn ervaring in de gastronomie zorgt dat ik goed kan meedenken met de horeca. Ik houd ervan om mensen te verbinden. Dat doen we onder andere met prachtige grote wijn(spijs)proeverijen. Verder geloof ik sterk in jezelf zijn; in authenticiteit. Wollig en gewichtig wijngeneuzel is in bijna alle wijnhandels te vinden, maar niet bij Brander Wines. Wat je hier wel vindt? Hoogstpersoonlijke service die erg ver gaat, een roze Volvo, een glittertje hier en daar, en bovenal wijnen die je nog nooit hebt gezien zo spannend. Mijn lijfspreuk is die van mijn omaatje: ‘Ik ben ik’, en ‘Watch the world with glittering eyes‘. “

Martines lievelingswijn? Marimorena Albariño van Casa Rojo, Chateau st Maur cru classé Rosé en Weissburgunder van Juwel.

Cas †

Onze lieve fulltimer Cas is op 15 augustus 2022 overleden. We missen hem ontzettend. Uit eerbetoon blijft hij niet alleen in ons hart, maar voorlopig ook op onze site staan. 

Hij kwam binnen als ‘De Cassistent’ maar als wij er even niet zijn draait deze topsporter de toko. Hij is relaxt, humoristisch en sociaal. Hij maakt fijne woordgrapjes en hij is twee meter lang, hetgeen hem de ideale loods-master maakt. Cas is in 2021 verkozen tot de vrolijkste bezorger van Nederland, en gaat er in 2022 nog meer op uit. Want Cas heeft een missie: om de Horeca en de wijnhandels te veroveren met supergave wijnen. Zijn motto is ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’

Zijn lievelingswijn? Grauburgunder van Juwel en Tarani Gamay Rosé.

Carry

Carry is onze financiële administratie-tijger, onze boekhoud-engel, en nog veel meer. Ze brengt overzicht en orde aan en vindt het nog leuk ook! Ze rust niet voordat alles tot op de komma klopt. Super-waardevol voor het ietwat chaotische Brander-echtpaar. Carry denkt graag mee op strategisch niveau en zorgt ervoor dat we nog meer grip krijgen op de zaak. Ze is scherp, sportief, humoristisch en wijs. En een heerlijk mens om om je heen te hebben. Behalve als je haar actiepunten niet snel oppakt. Dan krijg je een standje, en daarom houden wij van haar. Haar lijfspreuk is: ‘Als niet, dan toch’

Carry’s lievelingswijn? La Gabacha Sauvignon Blanc van Casa Rojo.

Annemieke

‘Niet lullen, maar poetsen’. Dat is het credo van onze Rotterdamse Annemieke. Ze kwam ons in december 2020 uit de Brand(er) helpen en vond het zo leuk dat ze nooit meer is weg gegaan. Deze reislustige Bourgondiër is recht voor z’n raap, pro-actief, maar ook zorgzaam. Ze pakt in, pakt uit, pakt aan. Ook zij is precies wie ze is: zichzelf. Ze wil meer leren over wijn en gaat binnenkort verder met SDEN3. Go Annemieke!

Annemiekes lievelingswijn? Neropasso en Calmel & Joseph Villa Blanche Chardonnay. 

Jolanda (Liberty design)

Jolanda is de architect van onze prachtige webshop. Zij heeft onze ondernemersdroom wakker zien worden tijdens onze fijne borreltjes samen. We werken dus al vanaf dag één samen. Ze is bedachtzaam, humoristisch, attent en lief. Het blijft verbijsterend om te zien hoe zij zich kan vastbijten in ingewikkelde materie. En als wij panikeren over ontploffende websites, hackers of in het algemeen rellende de techniek dan kalmeert zij ons en regelt dat alles goed komt. Goed, en mooi. Haar motto? ‘The world is your oyster’.

Jolanda’s lievelingswijn? Weissburgunder van Juwel. 

Dave

Dave is onze freelance-P.A, onze cocktailmaster en onze assortiments-encyclopedie. En ook al studeert hij inmiddels; hij blijft altijd part of the family. Dave is super-georganiseerd, ambitieus en analytisch. Hij weet werkelijk waar op een of andere manier nú nog steeds iedere wijn te vinden- het is een gave. Soms vliegt hij even in als we afwezig zijn en regelt dan gewoon alles. Verder is hij ad rem, grappig, authentiek, en veel te knap. Zijn motto is ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’. 

Daves lievelingswijn? Guerrieri Nero en La Gabacha Sauvignon Blanc van Casa Rojo.