Onze tien tips voor een geslaagd kerstdiner

Geplaatst op: 11-12-2022

Kerstwijnen

Onze tien kerstdiner tips Wij hebben binnen het Brander Wines team ruime ervaring met gastronomie aan zowel de restaurant kant als de kant van de wijnleverancier. Wij hebben onze tien belangrijkste tips voor een geweldig kerstdiner gebundeld, dus voilà … daar komen ze: Ga niet experimenteren op kerstavond. Kies bij voorkeur bekende recepten en wijn-spijs combinaties. En kies…

Pasqua, House of the Unconventional

Geplaatst op: 13-11-2022

Pasqua campagne

Stel je voor: een wijnhuis met topkwaliteit wijnen, een verrassende uitstraling en dat zich omringt met kunstenaars om hun boodschap te vertellen. Zo’n wijnhuis is Pasqua, een bedrijf dat ons op het lijf is geschreven.  Pasqua, sinds 1925 Pasqua produceert premium Venetiaanse en Italiaanse wijnen. Drie generaties hebben hun bedrijf gemaakt tot leider in Veneto. Het…

Het fenomeen Gaja

Geplaatst op: 06-11-2022

Angelo Gaja

Het wijnhuis Gaja is opgericht in 1859 in de Piemonte. De huidige eigenaar en president Angelo Gaja wordt geroemd om het ontwikkelen van technieken die een revolutie teweeg hebben gebracht in het wijnmaken. Hij heeft een unieke visie en innovatiedrang. Men bejubelt hem met termen als “de onbetwiste koning van Barbaresco” en “de man die Piemonte naar de moderne wereld sleepte”. Men beschouwt zijn Barbaresco als een statussymbool dat vergelijkbaar is met Château Lafite-Rothschild of Krug.

Top 10 Chardonnay

Geplaatst op: 23-10-2022

Top 10 Chardonnay

Nu de zomer weer voorbij is en de herfst is begonnen zien we de vraag naar witte wijnen verschuiven. De lichtvoetige frisfruitige wijnen maken plaats voor de romige volle genietwijnen. In deze blog bespreken we onze Top 10 Chardonnay. Van borrel- tot genietwijn, van warm tot cool climate, met en zonder houtopvoeding; ze komen allemaal voorbij!

Champagne do’s and don’ts

Geplaatst op: 10-01-2022

Champagne

Hoewel je Champagne het hele jaar kan drinken doen vele van ons dit uitsluitend bij de oliebollen tijdens Oud & Nieuw. Het openen en drinken van Champagne blijft daarmee een beetje onwennig. Hoe heurt het eigenlijk? Wat zijn de regels van de Champagne etiquette? In deze blog vind je een aantal mythes ontmaskerd en de belangrijkste do’s and don’ts om van dit feestelijke moment een succes te maken! 

Harmonie

Geplaatst op: 02-11-2020

Wijn & Spijs

Hoe kies je de juiste wijn bij een gerecht? Schenk kwaliteit bij kwaliteit, zorg dat de wijn het gerecht niet wegblaast en andersom en zorg voor een harmonie in de smaakintensiteit van de wijn en het gerecht. Als je het goed combineert dan vormt het gerecht en de wijn een mooi geheel.

Calmel en Joseph

Geplaatst op: 11-05-2017

CALMEL & JOSEPH Calmel & Joseph is een ‘maison de négoce’. Een fenomeen dat circa 15 jaar geleden begon. Tot die tijd had je naast de grote coöperaties kleine gespecialiseerde wijnboeren die een maximale expressie van het terroir nastreefden. Steeds vaker zie je gepassioneerde ‘jonge’ wijnmakers die druiven en most kopen uit specifieke streken om…

Belondrade

Geplaatst op: 25-06-2016

Onze huissommelier en tevens Wijnexpert tipte ons de Belondrade Y Lurton. Ik op onderzoek uit stuitte op een verhaal van een fransman die naar de Rueda in Spanje trok en daar van een eenvoudige ‘verdejo’ druif een iconische wijn maakte. Hoe was hij hiertoe gekomen? Wat dreef de beste man? Ik besloot dit verder uit te zoeken.