In Griekenland wordt al duizenden jaren wijn geproduceerd. Dionysos was zelfs de god van de wijn in de Griekse mythologie. Het is zo goed als zeker dat de Grieken die zich in Marseille en Zuid-Italië vestigden hun kennis van de wijnbouw daar hebben geïntroduceerd. En toch hoor je in NL vrijwel niks over Griekse wijn.
Hoe zit dat nu? Is de kwaliteit niet goed genoeg? Is er te weinig beschikbaar? Wij zijn momenteel op Kreta en gaan op onderzoek uit!
We hebben een aantal supermarkt wijnen geprobeerd maar deze zijn het vermelden niet waard. Nee, neem dan deze biologische Vilana (druif) van Fragospito van Kreta.
Het is hier standaard boven de dertig graden en deze strakdroge Griekse wijn biedt een heerlijke verfrissing. De neus is elegant met hints van witte bloesem, kruisbes en dragon. De smaak is droog en ziltig met grapefruit en limoen. Het doet ons denken aan La Marimorena Albarino en een mooie Riesling. Een prachtige wijn met veel finesse en elegantie.
Nee aan de kwaliteit hoeft het niet te liggen. We onderproeven verder …